DAG 182: H2O YOGA

Vi har anmält oss till ett yogaretreat här på Gili Air på H2O Yoga & Meditation Center. Här kommer vi att inkvartera oss under 8 dagar (7 nätter) tillsammans med 9 andra och utföra daglig yoga, meditation samt några utflykter och en spabehandling. Priset för åtta dagar är 675 USD per person, vilket var betydligt mer än vi budgeterat för per vecka, men eftersom resterande veckor hittills blivit billigare än vad vi räknat med så unnar vi oss nu denna lyx.

 

H2O's True Nature Retreat.

Anledningen till att vi valde just det här stället var att det fått fina recensioner och passade bra ihop med våra mål och vår resplan. Tanken bakom yogaveckan är att den uppfyller flera av våra personliga mål för året. Nämligen att gå en kurs och lära oss något nytt, att ta chansen att lära känna nya människor samt att lära oss mer om yoga och hur vi hittar det där inre lugnet. Förhoppningsvis blir det en kickstart och en nedvarvning på samma gång.

Så här ser vårt dagliga schema ut:

För er som är sugna att läsa lite mer om H2O Yoga kommer några länkar nedan.
http://www.h2oyogaandmeditation.com
http://h2oyogaandmeditation.com/Events/True-Nature-Retreat6.html

På H2O Yoga finns inget wifi. Tanken är att vi ska koppla bort tekniken för att helt kunna hänge oss åt upplevelsen. Retreatet startar idag kl 14.30 och avslutas på lördag kl 08.00. Så antingen kommer det bli tomt här på bloggen kommande vecka eller så kanske det smyger sig in ett liten inlägg någon gång. Vi får se.

Nu kör vi! Namaste 🙏

/Sara

DAG 181: FLYTER SOM EN KORK

Plats: Gili Air
Väder: Soligt

Vaknade vid 8-tiden av klockan eftersom vi igår tänkte att vi skulle ta oss bort till H2O Yoga som ligger i närheten. Men när vi slängde ett öga på deras schema och insåg att just fredagens morgonpass var någon form av intensiv yoga la vi ner direkt. Vi tog oss istället ner till stranden och blev kvar där under ett parasoll med varsin bok tills sen eftermiddag.

Vi spenderade självklart inte all tid under parasollet ibland var vi under vattnet också.

 

Som bilderna tydligen visar flyter jag som en kork och kunde omöjligt hålla mig nere under vattnet.

Vi gick hem och tog en dusch vid 16.30 för att sedan gå ut igen och titta på solnedgången samt äta middag på Mowie's Bar. Middagen blev inte lika bra som tidigare gånger vi ätit här p.g.a. en dålig servitris som gav oss fel mat och aldrig kom med något glas att dricka ur (fast vi bad henne tre gånger). Trots det blev det ändå en trevlig kväll för vi hade ju det bästa sällskapet, varandra ❤

Dagens bästa: Att prata strunt under stjärnorna efter middagen.

/Sara

 

Har man storlek 47 i skor behövs inga extra simfötter.

 

DAG 180: SOLA OCH BADA

Plats: Gili Air
Väder: Sol, lite moln och 30 grader

Inatt har vi sluppit bli attackerade av mördarkackerlackor. Igår kväll köpte vi en mastodontburk med insektsspray. Det försvann en ansenlig del av innehållet runt dörrkarmen och vid sängen. Det verkar ha gett utdelning. Vi tog sovmorgon bara för att vi kunde.

Vid 12-tiden pallrade vi oss ner till Scallywags som är någon form av lyxrestaurang här på ön. Lade oss i varsin solstol och beställde mat. Kikärtscurry till mig och Sara tog en bruschetta och en svamptoast. Helt ok mat.

 

Lapar sol i skuggan.

 

En ananas efter badet piggar upp.

Sedan gjorde vi något så ovanligt som att sola och bada i flera timmar. Till slut var jag lite mosig i huvudet och då gick vi hem. Degade på hotellet ett tag, sprayade lite mer innan vi gick till Mowie's Bar igen. Pizza och pommes till middag. Och någon sorts choklad- och drakfruktskaka till efterrätt.

Tillbaka på hotellet hittade vi en kackerlacka som låg på rygg och dog i badrummet. Vi försökte tycka lite synd om den men det gick trögt. Duschade istället och sprayade lite till innan sängdags. Kan ju verka lite nojigt men det är rätt otrevligt att vakna med en kackerlacka på huvudet.

Dagens bästa: Sola och bada.

/Jonathan

 

Det är mycket raw-efterätter här. T ex denna.

 

Skön middagsstämning.