DAG 439: SISTA BITEN TILL ABISKO

Sträcka: Rastplats nära Riksgränsen - Abisko 
Väder: Ösregn 
Temperatur: 8,5-11 grader 
 
Vaknade upp vid 9.30 till ett ihärdigt smattrande mot tältduken. Regn. Snabbade oss med att packa ihop tältet, rasta Otto som knappt ville gå en meter och sen in i bilen för att äta frukost. Ingen gourmetfrukost idag direkt. Jonathan åt upp det som finns kvar av gårdagens pizza och jag åt några mackor med mjukost som sköljdes ner med lite kallt vatten.
Sedan körde vi vidare och passerade nu gränsen över till Sverige. Några mil senare var vi slutligen framme i Abisko som var slutdestination för dagen. Även här regnade det på friskt.
 
Vi hade bokat boende i ett hundrum för fre-mån men kände redan igår när vi såg väderprognosen (ösregn) att det vore skönt att få komma in i värmen direkt. Ringde igår men då fanns inte vårt rum ledigt, vi gjorde en ny förfrågan på plats och plötsligt fanns vårt rum tillgängligt. Toppen! In med alla blöta saker och en lycklig hund som äntligen fick leka inne i värmen på rummet.
Det blev en lugn kväll med lite förberedelser och packning för Jonathans  del. Imorgon vid kl 11 ska han ta bussen till Nikkaluokta för att dagen därpå kl 08.00 starta Swedish Alpine Ultra och springa de 107 km tillbaka till Abisko.
 
Jag och Otto kommer att stanna kvar här i Abisko och försöka tajma målgången någongång på lördag kväll/söndag natt.
 
Dagens bästa: Att vårt rum fanns ledigt så vi slapp campa i ösregnet.
 
/Sara

Kommentera här: