DAG 438: TILLBAKA I Å

Sträcka: Henningsvær - Å - rastplats innan Riksgränsen 
Väder: Sol och t-shirtväder i Å och sedan regn på kvällen 
Temperatur: 10-23 grader 
 
Vi sov jätteskönt alla tre så när vi vaknade var vi rätt pigga. Åt frukost i solen med fin utsikt. Vi gillar bra utsikt. 
 
Sedan åkte vi ut och kollade lite på den pittoreska staden Henningsvær. Den är byggd längst ute vid havet. Rätt häftigt att bo så men samtidigt väldigt ensligt. 
 
Färden gick vidare ut mot Å. Det ligger längst ut på Lofoten. Ju längre ut man kommer desto mer utsatt ligger dom små samhällena. Innan alla moderna bekvämligheter fanns så måste det varit ett mycket hårt liv här som fiskare. 
 
Vi var i Å för tre år sedan och gillade stället. Nu hade vi chansen att komma tillbaka men däremot såg väderprognosen ganska risig ut. Solen visade sig dock från sin bästa sida när vi väl kom dit. Behagligt t-shirtväder och en lätt bris. Vi satt länge och bara njöt. 
 
 
Sedan åkte vi tillbaka och siktade på att komma så långt vi orkade köra mot Abisko. Vi tänkte pizzapaus i Svolvær och stannade vid ett risigt hak. Beställde motvilligt två pizzor. Efter en stund kommer bagaren ut och säger att dom inte har små pizzor. What?!?! Jag orkade inte tjafsa utan sa bara att då vill vi inte ha pizza och så gick vi vidare. 
 
Hittade ett klart fräschare ställe där vi beställde två pizzor men fick tre + tre vitlökssås till. Jag påtalade det men han bara viftade lite och log så jag tog dom med mig och gick. 
 
Det innebar att vi kunde äta varsin pizza till middag och sedan fanns även en till frukost. Sara föredrog en mer traditionell frukost vilket gjorde att jag fick den. Kalas! 
 
Till slut hittade vi en tom rastplats längs vägen. Vi slog upp tältet i regnet och kastade oss in och var nöjda med dagen 
 
Dagens bästa: Mysig lunch i solen i Å.

/Jonathan 

 
1 Johan S:

skriven

jag hade också äran och besöka henningsvaer i somaras(6-7/7), Vägen ditt var makalös!
dagen efter körde vi också hela vägen ner till Å vilket var en fantastisk resa. Reine var häftigt och se och Hamnoya, vilka orter!
och jag minns än besöket på Anita´s delikatesser, vilka fiskburgare, godaste burgare jag ätit!
Längtar tillbaka!
Kämpa!
/Johan

Svar: Ja Lofoten är en plats man vill tillbaka till. Trevlig semester låter det som du hade.
Kämpa!
idetfria.se

Kommentera här: