DAG 286-289: TAKVANDRING

Plats: Riddarholmen, Stockholm 
Väder: Soligt 
 
När jag fyllde år fick jag två presentkort för takvandring av min familj och idag var det dags att utnyttja dem! Vi mötte upp våra guider och de andra åtta i vår grupp på torget vid Birger Jarls staty precis bredvid Riddarholmskyrkan.
 
Sen gav vi oss upp 43 meter upp på Gamla Riksdagshusets tak. Här uppe fick vi sedan en historiskt guidad tur med några små "promenader" på hustaken längs en utsatt bana på gångbryggor. Allt som allt tog det ungefär 70 minuter. Det var roligt att höra historia om Stockholm, slottet, de olika kyrkorna, Gamla stan och att se den fina utsikten. Men det var lite för lite balansgång på taket för min del. 
 
Dagens bästa: Att få se tornfalkarnas små ungar som låg i boet i en liten öppning i Riddarholmskyrkans torn.
 
/Sara
 
Laddade inför takturen.
 
Utsikt från Gamla Riksdagshuset mot Slussen.
 
Utsikt från Gamla Riksdagshuset mot Västerbron.
 
Lyssnar till berättelser om Gamla stan med Riddarholmskyrkan i bakgrunden.
 
Gångbryggorna med räcke.
 
Gångbrygga utan räcke.
 
Nöjda efter dagens upplevelse.

DAG 281-285: KAJAKPADDLING

Plats: Brunnsviken
Väder: Växlande molnighet


Jonathans kompis Norma var paddelsugen så då ställde vi upp som sällskap. Vi hyrde kajaker på Brunnsvikens kanotklubb, kostade 200 kr för en heldag (kl 10-18). Det tog ett tag att hitta rätt paddel, flytväst, kapell och kajak men tillslut var vi på väg. 

Vi paddlade först längs med Hagaparken och genom en Ålkistans kanal ut i Lilla Värtan. Här paddlade vi norrut mellan Djursholm och Lidingö och ut i Stora Värtan. Här stötte vi på ett stort krigsfartyg.


Lite senare gick vi iland på en liten ö full med sjöfåglar för en kisspaus. Norma ville gärna fota en vitkindad gås med blev tillslut lite för närgången och blev attackerad. Tillbaka i kajaken paddlade vi vidare till ön Lilla Skraggen, också den obebodd. Jag klev upp lite tidigare medan Jonathan och Norma som hade mer paddling i kroppen körde runt Västerskär. Tillbaka på Lilla Skraggen blev det lunch och sen fika. Men efter ett tag började det blåsa på och vi bestämde oss för att paddla hemåt. 

På hemvägen hade vi mestadels vinden i ryggen så vi passade på att njuta. Kom ju till och med framåt när vi vilade!

Norma i viloläge.
 
Genom kanalen.
 
Jonathan övar balans inför rollen m.h.a. en flotör på paddeln.
 
Vi kom tillbaka till uthyrningen vid 16-tiden. Jag var trött och tog mig upp på bryggan men Jonathan ville testa kamraträddning och en roll. Norma var inte sen att hänga på trots att hon aldrig testat tidigare. Kamraträddningen gick galant för Jonathans del och lite mindre smidigt för Norma men upp kom hon tillslut! Rollen satte Jonathan på första försöket och blev nästan lite imponerad av sig själv. Norma gjorde ett tappert försök på rollen men kom inte riktigt runt och fick ta nödutgången genom att rycka kapellet och ta sig upp till ytan den vägen.

Dagens bästa: Att komma ut på utflykt.

/Sara

Too cool for school.

DAG 273-280: UPPLEVELSER & INSPIRATION

Startade veckan med att lyssna på en körkonsert i Filadelfiakyrkan där min ena syster sjunger. Senare i veckan blev det improvisationsteater på Improvisation & Co på Hagagatan tillsammans med Jonathans kusin. Alltid kul med impro! Den här gången var det två akter med olika teatergrupper. Den första akten var inspirerad av Roy Anderssons filmer d.v.s. lite halvkonstigt och udda men kul på sitt sätt. Akt två var något helt annat. Här blev det sång och musik när en improviserad "världskänd" artist skulle hålla sin slutkonsert.

 
En scen ur första akten inspirerad av Roy Andersson.
 
Jag har även tagit mig iväg på en föreläsning tillsammans med min körsjungande syster. "Personligt ledarskap" med Torkild Sköld stod på menyn och vi tyckte båda att föreläsningen var bra och givande. Trots sina närmare 2,5 timme (inkl. 20 minuter paus) lyckades han hela tiden hålla vårt fokus och intresse vid liv. Kan rekommenderas!
 
Periodens bästa: Det får bli föreläsningen med Torkild.
 
/Sara